Receptek

recept
Hogyan bontsuk fel a filteres teákat, hogy ne sérüljön a benne lévő filter?
A teaboríték kibontása egyszerű, automatikus cselekvésnek tűnik. Ritkán azonban előfordulhat, hogy nyitás közben a teafilter is kiszakad. Hogyan előzhetjük ezt meg?
2021.06.18
Tovább
recept
A tea és a koffein
Sokszor merül fel a kérdés, hogy a teában van-e koffein.
2023.03.21
Tovább
recept
Finom hűsítő tea receptek
Közeledik a nyári hőség! Erre az alkalomra ajánlunk néhány jeges tea receptet, amik a forró napokon felüdülést nyújthatnak! Nem maradhatnak el a kertben vagy a boltok hűtőpultjaiban fellelhető gyümölcsök sem, hogy az élmény igazán magával ragadhasson. Fogyasztás előtt természetesen tehetünk a pohárba jeget … és elengedhetetlen pár kis darab mentalevéllel meghinteni a tetejét.
2022.05.30
Tovább
recept
Rooibostea
A rooibos "az egészség és szépség itala" Dr. Jörg Zittlau A rooibos Dél-Afrika nemzeti kincsének is tekinthető. A rooibos az egyik legértékesebb és legkeresettebb teakülönlegesség világon. Rajongói nagy becsben tartják a lemenő nap színét idéző italát.
2022.01.10
Tovább
recept
MILYEN TEÁT ADHATOK A GYERMEKEMNEK?
Ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a teafogyasztás hazánkban. Számtalan különböző fajtájú tea közül válogathatunk. Ezek többek közt a folyadékháztartás egyensúlyban tartását segítik. Gyermekeinknél ez fokozottan fontos, hisz ők nem minden esetben érzékelik, vagy épp csak nem foglalkoznak vele, hogy szomjasak, mert leköti őket a körülöttük lévő világ. Ennek ellenére nekik van a legnagyobb szükségük rá, hisz a folyamatos szaladgálás, rohangálás rengeteg energiát vesz igénybe.
2021.06.22
Tovább
recept
SZÁLAS VAGY FILTERES? MELYIK A LEGJOBB VÁLASZTÁS?
Természetesen ahány ember, annyiféle ízlés. Ezért is volt olyan fontos, hogy mindenféle ízben kaphatóak legyenek a különböző fajtájú teák. A továbbiakban a szálas, valamint a filteres teákról olvashatnak kicsit bővebben.
2021.06.22
Tovább
recept
Fedezze fel a teákból készült nyári recepteket!
A teák egyik különlegessége, hogy sokféleképpen lehet ízesíteni, variálni őket, így változatosan fogyaszthatók, bátran lehet velük kísérletezni. A kísérletezésink eredményét akár egy kis alkohollal is megbolondíthatjuk. Számos lehetőségünk van ilyen téren is, melynek csak a képzelet szabhat határt, egy kis könnyítés képpen azonban mutatunk három példát:
2021.03.16
Tovább
recept
Szuper teák gyömbérrel
A gyömbér az egyik legkedveltebb gyógyhatású fűszernövény, ami különösen a hideg, nedves téli időben jó hatással van az immunrendszerünkre és kellemesen átmelegíti a testünket. A Gárdonyi Teaház választékában is találhat gyömbérrel ízesített teát.
2021.03.16
Tovább
ÍRJON NEKÜNK!
Kérdése van a termékeinkkel vagy a tea fogyasztással kapcsolatban? Keressen minket bátran! Írja meg kérdéseit, felvetéseit és mi válaszolunk!