A teák egyik különlegessége, hogy sokféleképpen lehet ízesíteni, variálni őket, így változatosan fogyaszthatók, bátran lehet velük kísérletezni. A kísérletezésink eredményét akár egy kis alkohollal is megbolondíthatjuk. Számos lehetőségünk van ilyen téren is, melynek csak a képzelet szabhat határt, egy kis könnyítés képpen azonban mutatunk három példát:
Jázmin teás Margarita koktél
Hozzávalók:
- 3,5 cl Tequila
- 2,5 cl limelé (ha frissen facsart, az a legjobb)
- 1 cl agave szirup
- 15 cl frissen főzött jázmin tea (kihűlve)
Elkészítés:
A hozzávalókat jól rázzuk össze, és a kész italt töltsük ki a poharakba, majd tegyünk bele jeget, majd lime reszelékkel vagy jázmin virággal a tetején tálaljuk.
Fekete tea ribizlivel
Hozzávalók:
- 1/8 l frissen főzött fekete tea (kihűlve)
- 5 ek. fekete ribizli
- 1 ek. piros ribizli
- 4 cl feketeribizli-likőr
- 1-2 ek. tejszín
- 1 ek. méz
- 1 mentaág
Elkészítés:
Egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk a fekete ribizlit egy pohárba, majd hozzáadjuk a mézet, és a likőrt. Összekeverjük, majd a teával és a tejszínnel felhígítjuk az italt. Ismét elkeverjük, majd a ribizlivel és a mentával megszórjuk az ital tetejét.
Zöld teás Mojito
Hozzávalók:
- 5 menta levél
- 3 gerezd lime
- 45 ml fehér rum
- 15 ml lime lé
- 1 ek. cukor
- 4 dl frissen főzött zöld tea (kihűlve)
Elkészítés:
A mentaleveleket és a limeszeleteket jól rázzuk össze, majd adjuk hozzá a rumot, a lime levet és a cukrot. Ezeket keverjük össze, majd öntsük fel a zöld teával, és rázzuk fel.
Öntsük ki egy jéggel feltöltött pohárba és díszítsük mentával.