A teák egyik különlegessége, hogy rengeteg féleképpen lehet ízesíteni, variálni őket, így változatosan fogyaszthatók, bátran lehet velük kísérletezni. A kísérletezésink eredményét akár egy kis alkohollal is megbolondíthatjuk. Számos lehetőségünk van ilyen téren is, melynek csak a képzelet szabhat határt, egy kis könnyítés képpen azonban mutatunk három példát:
Jázmin teás Margarita koktél
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat jól rázzuk össze, és a kész italt töltsük ki a poharakba, majd tegyünk bele jeget, majd lime reszelékkel vagy jázmin virággal a tetején tálaljuk.
Fekete tea ribizlivel
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk a fekete ribizlit egy pohárba, majd hozzáadjuk a mézet, és a likőrt. Összekeverjük, majd a teával és a tejszínnel felhígítjuk az italt. Ismét elkeverjük, majd a ribizlivel és a mentával megszórjuk az ital tetejét.
Zöld teás Mojito
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mentaleveleket és a limeszeleteket jól rázzuk össze, majd adjuk hozzá a rumot, a lime levet és a cukrot. Ezeket keverjük össze, majd öntsük fel a zöld teával, és rázzuk fel.
Öntsük ki egy jéggel feltöltött pohárba és díszítsük mentával.